:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2019   12:19

0

169

Mihajlovićeva sa Fiskalnim savetom o investicionom ciklusom

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s predstavnicima Fiskalnog saveta o novom investicionom ciklusu i prioritetnim infrastrukturnim projektima u oblasti saobraćaja.

Mihajlovićeva je rekla da se ove godine završavaju velike investicije u infrastrukturi započete ranije, pre svega, južni i istočni krak drumskog Koridora 10, i da je Vlada odlučila da krene u izgradnju novih auto-puteva.

"Glavni kriterijumi, kad smo se opredelđivali za projekte, bio je regionalno povezivanje, kao i povezivanje Srbije iznutra, odnosno spajanje dva glavna postojeća koridora. Najveći i najvažniji projekti na kojima radimo i na kojima ćemo početi radove su Moravski koridor, prva deonica auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, zatim deonica auto-puta 'Miloš Veliki' od Preljine do Požege, zatim deonica Niš-Pločnik, auto-put i brza saobraćajnica Ruma-Šabac-Loznica, a takođe će se raditi i tehnička dokumentacija za novi auto-put 'Vožd Karađorđe', rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da će se pored izgradnje novih auto-puteva raditi na rehabilitaciji postojeće mreže državnih puteva.

Govoreći o železnici, Mihajlovićeva je rekla da je pored izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta već potpisan ugovor i za projekat modernizacije, rekonstrukcije i elektrifikacije pruge Niš-Dimitrovgrad, sa izgradnjom obilaznice oko Niša.

"Pored toga, priprema se i projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju preostalih deonica na pruzi Beograd-Niš-Preševo, pregovaramo i o nabavci novih vozova", navela je Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Dodala je da su u prethodnom periodu značajni rezultati ostvareni i u reformi železnice i povećanju efikasnosti železničkih preduzeća.

Razgovarano je, između ostalog, i o projektima u vodnom saobraćaju, pre svega o modernizaciji lučke infrastrukture i obezbeđivanju plovnosti Save i Dunava tokom cele godine, o planiranim ulaganjima u tri međunarodna aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, kao i planovima za razvoj drugih malih aerodroma, kao i o projektima u komunalnoj i socijalnoj infrastrukturi.

Na sastanku su razmatrani i planovi u vezi sa javnim investicijama iz nadležnosti Ministarstva koje se planiraju budžetom za 2020. godinu.

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović konstatovao je da se primećuje da postoje raspoloženje i politička volja da se povećaju javne investicije, na čemu Fiskalni savet insistira već godinama, a što otvara mogućnost da se u srednjem roku, u narednih 4-5 godina, napravi kvalitativan iskorak na ovom planu.

Izvor: Танјуг

Zorana MihajlovićFiskalni savetinvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?