:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2020   13:50

0

55

Mihajlovićeva sa rukovodstvom Inženjerske komore Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predsednicom Inženjerske komore Srbije (IKS) Maricom Mijajlović i rukovodstvom Komore o saradnji Ministarstva i IKS na unapređenju inženjerske struke.

"Srbija ulaže milijarde evra u izgradnju infrastrukture i potrebno je da inženjerska struka to prati, a upravo je Inženjerska komora ključna institucija za uređivanje i unapređivanje struke i kontinuiranu edukaciju inženjera", navela je Mihajlović.

Ona je rekla da su Vlada Srbije i Ministarstvo tu kao podrška u sprovođenju planova Komore, jer je zajednički cilj da inženjerska struka u Srbiji pokaže svu svoju snagu i da inženjeri drže korak sa najsavremenijim znanjima u svojoj oblasti, saopšteno je iz ministarstva.

Ona je navela da je važan zadatak novog rukovodstva IKS otvaranje Komore prema struci i građanima i jačanje kapaciteta organizacije, zbog vraćanja nadležnosti koje su Komori privremeno bile oduzete u vreme kad ova institucija nije bila u stanju da ih ispunjava.

Predsednica IKS Marica Mijajlović rekla je da je zadatak novog rukovodstva IKS da Komora što bolje i efikasnije ispunjava svoju ulogu, da radi u interesu struke i da pokaže da je spremna da joj se predaju poslovi za koje treba da bude odgovorna.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva