:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2021   17:46

0

136

Mihajlovićeva sa Safarijem: Unaprediti saradnju Srbije i Irana u oblasti energetike

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa Mahdijem Safarijem, zamenikom ministra spoljnih poslova Irana o odnosima dve zemlje, saradnji u oblasti energetike i rudarstva, energetskoj bezbednosti i zajedničkim projektima u rudarskom sektoru.

„Drago mi je da ste u Srbiji i da učestvujete na Samitu nesvrstanih. Ponosni smo što se u Beogradu proslavlja 60 godina od prvog susreta lidera, posebno u trenutku u kojem se svet danas nalazi, u momentima borbe sa pandemijom i energetskom krizom. Mislim da su energetika i rudarstvo pogodni za povećanje efikasnosti saradnje, posebno kada govorimo o nafti i gasu. Znam da je Iran jedna od država koja je najbogatija prirodnim resursima i želimo da uspostavimo čvršće veze između Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i iranskog Ministarstva, kao i srpskih i iranskih stručnjaka, jer će razmena iskustava omogućiti i nove projekte“, rekla je Mihajlovićeva.

„Želim da zahvalim na svemu što je rukovodstvo Srbije uradilo tokom organizovanja Samita, kao i na saradnji koja postoji između naše dve zemlje. Energetika je i za nas bitna tema. Spremni smo da unapredimo odnose u ovoj oblasti. Imamo veliki broj rudnika u Iranu i kompanije iz Srbije su dobrodošle da učestvuju u svom projektima koje radimo i kada su u pitanju istraživanja, eksploatacija, prerada rude“, rekao je Safari.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ambasade Irana u Beogradu koju je predvodio ambasador Rašid Hasan Pur Baei.

Izvor: Танјуг

MihajlovićSafariIranenergetika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva