:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 06, 2019   9:56

0

211

Mihajlovićeva u poseti Britaniji - sporazum o transportu

Ministarka Zorana Mihajlović sastaće se u Londonu sa dvojicom ministara britanske vlade. Posle razgovora sa ministrom za Evropu Alanom Dankanom, Mihajlović će sa kolegom Džesijem Normanom potpisati sporazum o liberalizaciji drumskog saobraćaja.

Infrastruktura Srbije i njeno povezivanje sa regionom glavni je razlog posete ministarke Zorane Mihajlović Londonu.

Mihajlović je istakla da se potpuno se liberalizuje saobraćaj u prevozu tereta.

"Liberalizacija u drumskom saobraćaju je veoma važna za naše prevoznike jer su do sada prevozili teret sa puno licenci a to znači i sa puno problema", dodala je ministarka.

Sporazum o drumskom saobraćaju Mihajlović će u Londonu potpisati sa britanskim ministrom transporta.

"Takođe ćemo razgovarati i o sporazumu o vazdušnom saobraćaju jer 'Er Srbija' sedam puta nedeljno leti za London i svi ti letovi su puni. Imajući nove okolnosti, mi moramo da vidimo kako ćemo taj sporazum produžiti, šta je to što kao dve strane možemo kao bilateralni sporazum da uradimo. Mislim da je važno što ćemo pričati o agendi povezivanja sa ministrom za Evropu", rekla je za RTS Zorana Mihajlović.

Ministarka će posetiti i najveće gradilište u Evropi "Kros rejl".

Kada bude okončana ove godine, mreža brzih pruga i tunela ispod Londona duga oko 150 kilometara omogućiće britanskoj prestonici da godišnje preveze još 200 miliona putnika, a britanskoj ekonomiji da inkasira još 42 milijarde funti.

"Vrednost te investicije je zaista ogromna. Kolika je vrednost svih investicija na teritoriji Srbije, tolika je vrednost izgradnje železnice ispod Londona", objašnjava Mihajlović.

Posetu Londonu ministarka nastavlja razgovorima u firmi "Behtel", a tema će biti Moravski koridor i kako ga što brže sagraditi.

Izvor: RTS

Zorana MihajlovićLondonSporazum o transportu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva