:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2015   21:34

0

195

Mihalkov stigao na Kustendorf

„To neće biti akademija za mlade reditelje i glumce, već za one koji bi da osvoje više nivoe znanja, da se doškoluju“, naveo je Mihalkov i dodao da će akademija biti smeštena na njegovom imanju gde je snimao neke od svojih filmova, pa i „Sunčanicu“, koja je svetsku premijeru imala u Beogradu, a sutra će ga videti gosti Kustendorfa.

Odgovarajući na pitanja novinara Mihalkov je ponovio svoje stavove o pogubnosti globalizacije za čovečanstvo, a komentarišući ovogodišnji plakat festivala na kojem je vuk koji zaustavlja voz, Mihalkov je rekao da nam je danas potrebna neka mnogo jača životinja od vuka da globalizaciju zaustavi.
„To bi trebalo da bude neka životinja koja bi imala snagu i nepotkupljivost vuka, hrabrost medveda i lukavost lisice“, rekao je Mihalkov.

Tokom večeri, nakon projekcije svog filma „Potomci“, reditelj Alfonso Kuaron, kao pre nekoliko večeri Končalovski, primio je od Emira Kusturice nagradu za buduće filmove.
„Večeras nastavljamo da slavimo film“, rekao je Kusturica, navodeći da je Kuaron prošao kroz razne forme filma, ali da nikad nije izgubio svoj osećaj.

Kuaron se podsetio da je kad je prvi put odgledao „Doli bel“ Kusturica imao 27 godina, ali da od tada ne odustaje i ne pravi kompromise.
"A ako radite za sebe i s iskrenošću, možete da budete dobri i drugima “, rekao je Kuaron.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva