:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2019   15:42

0

87

Milačić pušten iz pritvora

Predsednik opozicione Prave Crne Gore, Marko Milačić, pušten je danas iz pritvora, a protiv njega, potpredsednika te stranke, Vladislava Dajkovića, i člana, Dragoja Vlahovića, podnete su krivične prijave, preneo je portal CdM.

Milačić i Dajković su nameravali da se obrate novinarima i da izvedu performans ispred zgrade tužilaštva, a nakon što je biznismen i predsednik Atlas Grupe, Duško Knežević, objavio prvi deo snimka telefonskog razgovora sa sekretarom u VDT, Nenadom Vujoševićem.

Iz Uprave policije su juče saopštili da su podneli krivične prijave protiv Milačića, Dajkovića i Dragoja Vlahovića zbog ometanja ili omalovažavanja službenog lica i narušavanja javnog reda i mira.

Na održanoj pres konferenciji odmah po oslobađanju rukovodstva partije, Predsednik Prave Crne Gore je pre početka obraćanja pozvao na minut ćutanja kojim je odana pošta preminulom poslaniku Demokratskog frona Koči Pavloviću.

U svom obraćanju naveo je da je nad njima izvršena neviđena pravna hajdučija, po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva, te da je reč o osveti VDT-a, a ne o pravnom procesu.

Milačić se u svom obraćanju direktno obratio državnom rukovodstvu Crne Gore:

“Prava Crna Gora će još jače i još snažnije krenuti u borbu za slobodnu Crnu Goru, za dostojanstvo svih građana. Ne mogu nas zaplašiti, ovim su nas samo ojačali. Slomili su mi prst, ali mi nisu ni takli kičmu. Svima nama isto tako. Mi nismo adresa za njihove represije, zato što nam ne mogu ništa. Želim odavde direktno da poručim Milu Đukanoviću, Dušku Markoviću, Ivici Stankoviću, čitavom tužilaštvu: Dalje ruke od nas, dalje ruke od Prave Crne Gore, dalje ruke od slobodnih građana Crne Gore, dalje ruke od Crne Gore. Dalje ruke od ove zemlje koju vi uništavate, a koju mi branimo, koju vi mrzite, a koju mi volimo. “

U svom obraćanju Predsednik Prave se posebno zahvalio poslanicima Demokratskog fornta koji su juče ispred Uprave policije pružili podršku uhapšenom rukovodstvu i članovima Prave, ali i svim drugim opozicionim partijama koje su im pružili podršku i osudili teror pravosuđa nad Pravom Crnom Gorom.

Na kraju, Predsednik Prave Crne Gore najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, osnovne državne tužiteljke Biljane Medenice i nekolicine službenika Uprave policije, navodi se izmeđuostalog u saopštenju Prave Crne Gore.

Izvor: RTV,TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva