:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2019   14:30

0

432

Milačić u Kosovskoj Mitrovici

Nakon jučerašnjih reči podrške ugroženim Srbima na Kosovu i Metohiji, a pogotovo onim koji su povređeni u napadu jedinica tkz. kosovske policije ROSU, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić sa partijskim rukovodstvom pridružio se velikom protestu na severu Kosova.

 “Malo je kosovskim Albancima - ohrabrenim osionim zapadnim centrima moći - što su oteli teritoriju Srbije suprotno svim zakonskim, etičkim, moralnim, pa i istorijskim načelima, nego su sijanjem straha nastavili da prepadaju i teraju Srbe sa svojih ognjišta.Prava Crna Gora najoštrije osuđuje takvo ponašanje prištinskih vlasti na čelu sa Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem, koji umesto odgovaranja za učešće u ratnim zločinima nad srpskim narodom, danas dele “pravdu” jurišom na preostale Srbe", poručio je Milačić iz Kosovske Mitrovice.

"Zato smo odlučili da odemo korak dalje od običnih saopštenja i da dođemo na lice mesta i direktno pružimo podršku našem narodu. Nakon naše javne podrške u kojoj smo iskazali spremnost da dođemo i solidarišemo se sa Srbima dobili smo više poziva srpskih porodica koje su iskazale želju da nas ugoste kako bi na licu mesta videli sa čime se sve suočavaju. Svaki put kad budemo potrebni, ili kad osetimo da smo potrebni, mi ćemo biti, baš kao što smo rekli -dovoljan je samo jedan poziv", rekao je Milačić.

Prema njegovim rečima "dok premijer Crne Gore danas boravi u zvaničnoj poseti Haradinaju, mi smo ovom posetom želeli i da pokažemo gdje je mesto pravoj Crnoj Gori, a mesto je sa Srbima".

"Dakle lažni Montenegro je danas sa teroristima, a prava Crna Gora sa braćom. Prava Crna Gora je na pravom mestu jer se ovdje danas brani i Crna Gora u kojoj se proces kosovizacije odvija pred našim očima", ocenio je Milačić.

"Narod Crne Gore priznao te nije - Kosovo je srce Srbije. Ali i, dodaću, duša Crne Gore.” zaključio je Milačić.

Kosovo i Metohiju su, osim predsednika Prave Milačića, posetilii generalni sekretar Vladislav Dajković, član Predsedništva Željko Savović i predsednik zetskog odbora Prave, Svetozar Ulićević.

Izvor: TV Most, saopštenje

MilačićPrava Crna GoraKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva