:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

April 23, 2022   12:32

0

125

Milanović čestitao Uskrs pravoslavnim vernicima

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović uputio je danas uskršnju čestitku pravoslavnim vernicima i poručio da "živimo u vremenu kada su nam razumevanje, plemenitost i tolerancija još potrebniji za stvaranje društva u kojem će se poštovati različitost i dostojanstvo svakog čoveka".

"Uoči proslave najvećeg hrišćanskog praznika prema julijanskom kalendaru, svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vere želim srećan Uskrs", navodi se u čestitki Milanovića, prenosi HINA.

Hrvatski predsednik je istakao da je značaj Uskrsa oduvek bio u verovanju i nadi da dolazi bolje sutra i pobeda dobra uprkos nevoljama i poteškoćama s kojima se ljudi suočavaju.

"Živimo u vremenu kada su nam međusobno razumevanje, plemenitost i tolerancija još potrebniji za pobedu dobra i stvaranje društva u kojem će se poštovati različitost i dostojanstvo svakog čoveka. Neka uskršnja atmosfera svima nama bude dodatni podsticaj za izgradnju takvog društva. Želim vam da uskršnje praznike provedete mirno i radosno, uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese!", poručio je Milanović.

Izvor: T a n j u g

Zoran MilanovićHrvatskaUskrsčestitka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva