:

:

TV Most

Foto: Nezavisne novine

clock

Avgust 08, 2019   21:46

0

183

Milanović: HDZ je kartel

Kandidat za predsednika Hrvatske Zoran Milanović smatra da Hrvatska već 30 godina "stenje pod jarmom HDZ-a".

U novoj objavi na Fejsbuku Milanović je pojasnio za šta će se zalagati kao budući predsednik, ali je kritikovao i vladajući HDZ, piše portal Indeks.

"Kao predsjednik države vodit ću se prvenstveno Ustavom i zakonom, zalaganjem za pravdu, poštenje i jednakost. Hrvatska je zemlja u kojoj nema jednakosti, jednakih šansi za uspjeh. To vidimo svaki dan i zato ljudi odlaze. Odlaze zato što vide - i kad ulože veliki trud i kad igraju po pravilima - da je uspjeh sve dalje i dalje. Nažalost, to je posljedica Hrvatske koja već 30 godina stenje pod jarmom HDZ-a. HDZ je kartel, ako si uz njih uspjet ćeš, ako nisi, nemaš šanse", napisao je Milanović, inače član SDP-a.

Milanović je bio predsednik Vlade Hrvatske od 2011. do 2016. godine.

Predsednički izbori u Hrvatskoj održavaju se krajem ove ili početkom iduće godine. Aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) nije se još zvanično kandidovala, ali je na nedavnoj proslavi "Oluje" u Kninu indirektno potvrdila da hoće.

"Ovde sam danas kao predsednica i idućih pet godina ću se viđati ovde s vama kao predsednica", rekla je Grabar Kitarovićeva novinarima u Kninu. 

Za izbore se kandidovao i pevač Miroslav Škoro, koji u trku ulazi kao nezavisni kandidat, i ekonomista sa Prinstona Dejan Kovač.

Izvor: RTS, Indeks.hr

HrvatskaZoran MilanovićHDZ
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva