:

:

TV Most

clock

Decembar 20, 2022   21:23

0

114

Milanović: Smešno je Ukrajini dodeliti statust zemlje kandidata za EU

Ukrajina nije saveznik EU i stoga je smešno da joj se dodeljuje status zemlje kandidata za članstvo u EU, ocenio je danas hrvatski predsednik Zoran Milanović na svečanosti u Zagrebu posvećenoj godišnjici Hrvatske vojne akademije.

"Ukrajina nije saveznik, ali oni pokušavaju da od njih naprave saveznika. Smešno je što joj se dodeljuje status kandidata za članstvo u EU. To je užasan vic. Jedna jadna Bosna i Hercegovina je morala da čeka, što je užasno poniženje. Ovo je danas evropski savez, ali nesrećan i nikakav", izjavio je Milanović za zagrebački Jutarnji list, prenosi TAS S.

Milanović je ocenio da je sukob u Ukrajini "bio neizbežan".

"Celolupna zapadna i američka filozofija rata je da se napadne neko mnogo slabiji i da mu se popije krv, da se slomi i da mu se uništi zemlja", rekao je hrvatski predsednik i ocenio da su Rusija i SAD namerno ušle u ovaj sukob.

"Ovo je američki rat, vođen na grbači Ukrajinaca, ali američkim novcem", smatra hrvatski predsednik.

Milanović je ukazao i na katastrofalnu borbenu gotovost Hrvatske, ističući da je njegova zemlja prinuđena da svoje kompletno naoružanje preda Ukrajini.

"Ako će nas da brane Amerikanci onako kako brane Ukrajinu, brine me borbena gotovost pešadije u slučaju krize, jer pešadija je sve", ocenio je predsednik.

Izvor: T a n j u g

EUUkraijnaZoran Milojević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva