:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Maj 29, 2023   8:47

0

124

Milatović danas na sastanku sa nosiocima lista, neki najavili da neće doći

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović održaće danas u 10.00 sati sastanak sa predstavnicima izbornih lista za parlamentarne izbore, a na sastanak neće doći Milan Knežević, Vladimir Leposavić i Nikola Đurašković.

Predsednik Milatović je poručio da ovim pozivom želi da doprinese 'političkom dijalogu o ključnim temama za razvoj države', i naveo da neće učestvovati u kampanji za parlamentarne izbore ispred pokreta 'Evropa sad', jer, kako je rekao, na taj način želi da pošalje poruku da je 'predsednik svih građana', prenosi RTCG.

S druge strane, pozivu na razgovor u Vili Gorica nisu se odazvale sve izborne liste, pa na primer nosilac liste koalicije 'Za budućnost Crne Gore' Milan Knežević, kao ni nosilac liste 'SDP - Za našu kuću' Nikola Đurašković, koji je konsultacije ocenio kao učešće u kampanji i poručio da Milatović, kao predsednik svih građana, treba da odbaci stranačku knjižicu.

Pored njih, na sastanak neće doći ni nosilac liste “Pravda za sve”, Vladimir Leposavić, koji je poručio da Ustav prepoznaje samo konsultacije za mandatara za sastav nove vlade, te da ovakav vid konsultacija nije predviđen Ustavom.

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković izjavio je da će tu partiju na sastanku sa Milatovićem predstavljati potpredsednik te partije Abaz Dizdarević.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori biće održani 11. juna.

Izvor: T a n j u g

Jakov MilatovićCrna Goraizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva