:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 25, 2023   22:34

0

113

Milatović: Srbija najveći ekonomski partner Crne Gore, vrlo brzo idem u Beograd

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović potvrdio je da će se 30. maja sastati sa visokim zvaničnicima u Briselu, u svojoj prvoj zvaničnoj poseti od stupanja na dužnost, kao i da će veoma brzo nakon toga posetiti Beograd.

 

On je naglasio da je Srbija najveći ekonomski partner Crne Gore i da je dobio usmeni poziv kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio na njegovoj inauguraciji.

,,Dobio sam brojne pozive, rekao sam da mislim da je važno i demokratski smisleno posetiti Beograd vrlo brzo, nakon Brisela. Srbija je naš najveći ekonomski partner, dobio sam usmeni poziv kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio na inauguraciji", rekao je večeras Milatović u Intervjuu RTCG. 

Novi crnogorski predsednik je izjavio da je u kontekstu spoljne politike važno da Crna Gora zadrži i dodatno unapredi NATO članstvo, stavi fokus na EU i snažno unapredi saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana.

Kada je reč o Otvorenom Balkanu, on je mišljenja da je prioritet Crne Gore regionalna ekonomska saradnja koja se odvija u okviru Berlinskog procesa koji veže ekonomije Zapadnog Balkana, i koji veže region za EU.

,,Ali na kraju, kao ekonomista i političar podržavam sve ostale inicijative. Otvoreni Balkan ima svoje prednosti i Crna Gora može kao aktivni učesnik tog procesa da da vrednost tom procesu, pod uslovom da je on stavljen u fokus naših evropskih integracija", rekao je Milatović.

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva