:

:

TV Most

Foto: RTS

SAD

clock

Mart 23, 2019   8:37

0

224

Milerov izveštaj ne tereti Trampa

Specijalni savetnik Robert Miler dostavio je izveštaj državnom tužiocu Vilijamu Baru o svojoj istrazi o ruskom uplitanju na predsedničkim izborima 2016. godine čime je okončana istraga o tome da li je bilo razloga za sumnju na izbor Donalda Trampa na čelo SAD pre skoro dve godine.

Bar je u pismu liderima Kongresa rekao da može da ih upozna sa "glavnim zaključcima" Milerove istrage već ovog vikenda, što je iznenađujuće brzo jer se verovalo da će se na izveštaj čekati mesecima.

Visoki zvaničnik ministarstva pravde izjavio je da Miler neće preporučiti nove optužnice, što je izjava usmerena na okončanje spekulacija da bi Tramp ili drugi ključni ljudi mogli biti optuženi.

Zvaničnici ministarstva pravde naglašavaju da je ovim istraga Milera završena i da se njegova kancelarija zatvara.

Advokati predsednika Donalda Trampa već su pokušavali unapred da dobiju potvrdu privilegije izvršnog organa da delovi izveštaja ostaju tajni.

U očiglednoj potvrdi istrage koju je Tramp nazvao kao "lov na veštice", Bar je rekao da predstavnici Ministarstva pravosuđa nikada nisu morali da intervenišu kako bi sprečili da Miler poduzme određene korake u istrazi.

Od imenovanja Milera u maju 2017, njegov tim se fokusirao na to kako su ruski operativci pokušavali da utiču na ishod predsedničke trke 2016. i da li je neko od njih bio povezan sa kampanjom Trampa.

Dok je istraga, koju je nekoliko meseci ranije započeo FBI, otkrila dalekosežnu operaciju ruskog uticaja, nije bilo javnih dokaza da je predsednik ili neko od njegovih pomoćnika u tome imao udela.

Izvor: RTS

SADRobert MilerIstraga
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva