:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 27, 2024   10:08

0

76

Miletić: Kurtija ne interesuje rešenje, ne očekujem ništa pozitivno iz Brisela

Analitičar Ivan Miletić izjavio je da on lično ne očekuje ništa pozitivno od današnjeg sastanka delegacije Beograda, koju predvodi direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković, sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Briselu, jer je odluka i retorika premijera privremnih prištinskih institucija Aljbina Kurtija vrlo jasna, da njega ne interesuje nikakvo rešenje.

"Njegova nekooperativnost i kreiranje incidenata je nešto čega smo svedoci duži vremenski period, i ja zaista ne verujem da će on promeniti bilo šta", ocenio je on za T a n j u g.

Miletić kaže da to što iz Prištine dolazi samo predstavnik Centralne banke Kosova, kako je najavljeno, predstavlja još jedan primer da je Kurti nezainteresovan za pronalaženje rešenja, i da on odluku o ukidanju dinara svodi na tehnički nivo, a ne na politički.

Kako je naveo, Kurti je doneo političku odluku kako bi širio strah i kako bi srpski narod ostao gladan, i naglasio da Kosovo nema finansijski kapacitet i mogućnost da zameni tako nešto.

"Situacija je vrlo nezgodna po najviše za ljude koji tamo žive, naročito starije ljude, i to je ono što je glavni problem u celoj ovoj priči i pokazuje pravu sliku Aljbina Kurtija koji sve što želi je da kreira situaciju za Srbe da se oni osećaju nebezbedno, da su gladni, žedni, bosi, da nemaju pare da plate ništa kako bi se oni iselili sa Kosova", izjavio je Miletić.

Smatra da će prištinske vlasti uraditi sve da Srbima na Kosovu kreiraju neprijatnu i neizdrživu situaciju, i dodao da će odluka o ukidanju dinara na KiM biti samo jedna u nizu svega onoga što oni planiraju da urade u narednih šest meseci.

"Ja ne vidim da Aljbin Kurti kao političar uopšte želi da raspravlja i učestvuje u nekom procesu sem ako je direktno nateran, jer je njegov glavni cilj formiranje velike Albanije. Njega ne interesuje EU, njega ne interesuju evropske integracije, svaka pretnja koja dolazi sa te strane njega ne interesuje jer to njemu daje mogućnost da on insistira na kreiranju velike Albanije", poručio je Miletić.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva