:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 30, 2020   23:01

0

94

Milić: Posle 20 godina počeli smo da vraćamo u javni diskurs temu da sukobi 98. i 99. na Kosovu nisu crno-bela priča

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić izjavila je večeras, komentarišući optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, da su evropski zvaničnici pričali da te optužnice mogu da se pojave kako bi se diskvalifikovao najavljeni sporazum u Beloj kući, a koji je specijalni izaslanik Ričad Grenel najavljivao.

Milić je rekla da je to izjavio nemački zvaničnik Piter Bejer u danima pred potencijalni susret u Beloj kući i dodala da je slične izjave davao i bivši zamenik Aljbina Kurtija, Haki Abazi.

"Spekulisalo se ili amnestijama ili čak rasformiravanjem celog suda. Mislim da se na taj način izazvala pametna reakcija zvaničnika suda da kažu da postoji optužni predlog, da pokažu svoju vrstu nezavisnosti", izjavila je Milić u emisiji "Pravac" autora i voditelja Aleksandra Vasića.

Navela je da Piter Bejer nije bilo ko, već visoki zvaničnik Nemačke koji je u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova bio zadužen za transatlantsku saradnju.

"Ja sam u tom Ministarstvu imala vrlo čudnu, jako tešku debatu sa njim i sa Vetonom Suroijem o raznim oblicima mogućnosti rešavanja kosovskog problema. Sada je Bejer i izvestilac za nemački Bundestag za Srbiju, za njihov odbor za spoljne poslove. Itekako je uticajan", istakla je Milić i dodala:

"Kada on tako nešto kaže i kada to insinuiraju i neki od kosovskih aktera, pre svega Kurti i Haki Abazi, meni se čini da to onda ima konotaciju da su i američki pregovarači, ali i predsednik Vučić i srpska strana bili spremni da prihvate eventualne Tačijeve ucene".

Ocenila je i da smo konačno posle 20 godina počeli da vraćamo u javni diskurs temu da sukobi 1998. i 1999. godine na KiM nikako nisu crno-bela priča.

Prema njenim rečima, da se ta najava Specijalizovanog veća o postojanju optužnice protiv Tačija i Veseljija desila bilo kog drugog dana i da nije bila povezana sa mogućim susretom u Beloj kući ne bi izazvala toliku pažnju u zapadnim medijima.

Izvor: Kosovo online/TV Pink

KiMMilićSpecijalni sud za OVKoptužniceVašingtondijalog Beograda i PrištineTačiVeselji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?