:

:

TV Most

Foto: Agencije

clock

Februar 23, 2024   20:53

0

61

Milićević i Klokić na štandu Republike Srpske: Drina je kičma koja nas spaja

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević je sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatanom Klokićem obišao štandove sa turističkom ponudom RS na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i tom prilikom istakao da smo mi isti narod i Drina nije granica koja nas razdvaja, nego kičma koja nas spaja.

Milićević je istakao da je neophodno jačanje saradnje i čvrstih veza Srbije i Republike Srpske, navodi se u saopštenju ministra bez portfelja zaduženog za odnose sa dijasporom.

,,Moja poruka građanima koji žive u Republici Srpskoj i u Srbiji jeste, nema razloga da idete na neke daleke destinacije. Dovoljno je da budete u Srbiji da posetite banje, prirodne lepote. I dovoljno je da dođete do Republike Srpske, nije daleko i da vidite sve ove čari i blagodeti koje su nadohvat ruke", rekao je Milićević.

On je dodao da je turizam i u Srbiji i u Republici Srpskoj u fazi ekspanzije.

Ministar Klokić naglasio je da je važno da se turistički kapaciteti i potencijali Srpske predstave, ne samo građanima Srbije, nego i šire jer je ovo jedan od najvećih turističkih sajmova u regionu. 

On je pozvao građane Srbije da obavezno posete „olimpijsku lepoticu Jahorinu, banjske komplekse, prelepo Trebinje, reku Drinu, nacionalni park Kozara“ kao i brojne druge turističke lokalitete u RS. 

Klokić je pohvalio tematske letnje kampove koje je Srbija tokom prošle godine organizovala za decu iz dijaspore i najavio da će dva kabineta zajedno raditi na organizaciji kampova tokom 2024. godine.

Milićević je istakao da su ovi kampovi prošlog leta organizovani veoma uspešno u 22 lokalne zajednice u Srbiji za oko 5.000 mališana i poručio da ove godine očekuje još više učesnika iz dijaspore, kao i da se broj kampova poveća i da budu održani u više od 60 opština i gradova širom naše zemlje.

Izvor: T a n j u g ; foto: Agencije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva