:

:

TV Most

clock

Decembar 21, 2021   12:34

0

193

Milićević: Kakav će biti stav posle paljenja srpske zastave?

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević pitao je danas kakav će stav zauzeti Ministarstvo spoljnih poslova i Vlada Srbije nakon jučerašnjeg, kako je rekao, skandaloznog diplomatskog incidenta u Tirani i pokušaja da se Srbija i predsednik Aleksandar Vučić unize pred svetom, paljenjem srpske zastave i demonstracijama protiv Srbije.

Milićević je rekao da se u ponedeljak u Tirani desio nezapamćen diplomatski skandal.

"Na ulicama glavnog grada Albanije pristalice Salji Beriše organizovale su demonstracije protiv regionalne inicijative Otvoreni Balkan i njenog lidera, predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tom prilikom albanski ekstremisti su palili srpske zastave i planirali da napadnu kolonu službenih automobila, kako bi sprečili održavanje ovog samita", ukazao je Milićević.

On je podsetio da se Srbija dosledno zalaže za politiku mira i stabilnosti.

"Srbija ovu inicijativu vidi kao priliku da gledamo u budućnost umesto u prošlost i zato joj je istinski i posvećena. Tu posvećenost potvrđuju i brojni do sada potpisani sporazumi sa Severnom Makedonijom i Albanijom", dodao je Milićević.

Kako je istakao, jučerašnji događaj u Tirani je neprihvatljiv i pokazuje da bi se neki vrlo rado vratili u prošlost, ma kakva da je bila.

"Očigledno je da nekome smeta ekonomski jaka i stabilna Srbija, Srbija koja je danas neosporni faktor stabilnosti u regionu i lider po privrednom rastu", naveo je Milićević.

Izvor: Танјуг

Milićevićpaljenje srpske zastaveTiranaprotestOtvoreni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva