:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 31, 2023   11:02

0

98

Milićević na onlajn sastanku sa uspešnim privrednicima iz dijaspore

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević održao je onlajn sastanak sa uspešnim privrednicima srpskog porekla iz više od 20 država, kao početak stalnog okupljanja naših privrednika koji žive i posluju u dijaspori.

Milićević je privrednike upoznao sa reformama koje je Srbija sprovela u cilju stvaranja što bolje poslovne klime, ali i sa značajem projekta “Otvoreni Balkan” čiji je pokretač predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao novog vida regionalnog povezivanja i mogućnosti za širu trgovinsku razmenu i veću otvorenost tržišta.

Ministar je istakao da je cilj Kabineta da koristi pozitivne efekte regularnih migracija, kroz veće angažovanje dijaspore za društveno-ekomonski razvoj Srbije.

Osnovni zadatak Ministarstva je da privrednicima pruži podršku i kroz povezivanje sa lokalnim samoupravama, prvenstveno nosicioma malih i srednjih preduzeća, otvori mogućnost za partnerstva, olakša put njihovom ulaganju u Srbiju i doprinese regionalnom razvoju svih delova naše zemlje.

“Srbija kao država koja se u odnosu na ostale zemlje Zapadnog Balkana najbolje kotira na investicionoj mapi je u privrednoj ekspanziji i kao takva ona je interesantna velikim stranim korporacijama, ali i spremna za dolazak investicija naše dijaspore”, rekao je ministar Milićević, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ministar je posebno naglasio da je Srbija zemlja koja je ekonomski i političi stabilna zahvaljujući državotvornoj politici predsednika Vučića i reformorskoj politici Vlade Srbije, i kao takva, rizik ulaganja u Srbiju ne postoji, već samo ekonomska i pravna sigurnost i garantovana isplativost poslovanja.

Pivrednici iz dijaspore su iskazali zainteresovanost za ulaganje u Srbiju, kao i činjenicu da se prepoznaje ekonomski napredak Srbije i njeno povećanje ugleda i u poslovnom svetu, ali i u političkom na svetskom nivou, saopšteno je iz ministarstva.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva