:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2021   13:21

0

126

Milićević: Otvaranje klastera pokazuje da smo na dobrom putu

Odluka EU da otvori Klaster 4 u pregovorima sa Srbijom koji se odnosi na transportnu politiku, energetiku, kao i na poglavlje o životnoj sredini govori da je Srbija na dobrom putu u pogledu sprovođenja reformi, izjavio je danas šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević.

Milićević je kao predsedavajući sastankom generalnog odbora za ekonomiju, infrastrukturu i energetiku Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, naglasio da Srbija, nakon teških reformi i uprkos pandemiji, beleži rezultate bez presedana u svojoj modernoj istoriji.

Milićević je na sastanku na kojem je bilo reči o ekonomiji u Jugoističnoj Evropiu svetlu pandemije Kovid 19 rekao da je Srbija u vhu u Evropi po stopi rasta, pre svega zahvaljujući merama finansijske podrške koju je država obezbedila građanima i privredi.

On je dodao da Srbija teži ka tome da ojača svoju poziciju u regionu kada je reč o stranim investicijama, razvoju inovacija, veštačke inteligencije, robotike i digitalizacije, što vodi stvaranju boljeg, prosperitetnijeg i zadovoljnijeg društva.

Milićević je pozdravi to što Vlada Srbije i u uslovima pandemije ?OVID-19 čini sve kako kako bi se obezbedila finansijska stabilnost.

Podsetio je i da preko 60 odsto trgovinske aktivnosti vezano za EU, i da najviše stranih direktnih investicija, preko 68 odsto, stiže iz EU.

On je istakao da je Srbija svoje opredeljenje za unapređenje regionalne saradnje jasno demonstrirala i tokom pandemije ?OVID-19 sa susedima u regionu - slanjem pošiljki vakcina i omogućavanjem njihove vakcinacije u Srbiji.

Milićević je informisao učesnike da je Vlada Srbije donela Uredbu o utvrđivanju Programa finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije ?OVID-19, i da je takođe preduzela niz mera podrške privredi koje imaju za cilj povećanje likvidnosti privrednih subjekata i njihovu održivost.

Izvor: Танјуг

EUMilićevićklasteri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva