:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2021   15:34

0

121

Milićević: Vjosi Osmani smeta sve bolji položaj Srbije

Potpredsednik SPS Đorđe Milićević kaže da predstavnici privremenih prištinskih institucija ne prestaju da šokiraju svojim neistinitim tvrdnjama i beskrupuloznom kampanjom protiv Srbije, te dodaje da Vjosi Osmani smeta sve bolji položaj Srbije u svetu.

"Svoje delovanje i lobiranje za nezavisnost Kosova, na koju Srbija nikada neće pristati, nastavljaju na prekookeanskim bezbednosnim forumima, optužujući stalno Srbiju da destabilizuje region. Sada nas Osmani optužuje da se u zemljama afričkog kontinenta Srbija bori protiv priznanja nezavisnosti tzv. Kosova ''diplomatijom vakcina"", naveo je Milićević.

Osmani je u subotu optužila Beograd da je uslovio pojedine afričke zemlje da ne priznaju nezavisnost Kosova tako što im je nudio ruske vakcine protiv korona virusa, a u vreme kada su se suočavale sa nestašicom vakcina.

"Vama gospođo Osmani očigledno smeta sve bolji položaj Srbije u regionu i svetu, naši sve bolji odnosi, kako sa zemljama Zapada, tako sa Rusijom i Kinom, a rekao bih da vas je posebno pogodio uspešno organizovan Samit nesvrstanih u Beogradu, na kojem je učestvovalo više od 100 država sveta i devet međunarodnih organizacija. I zašto uopšte vama ima da smeta bilo kakva diplomatska kampanja Srbije? Nego, da pitamo i mi vas koja sredstva kampanje vi iz Prištine koristite da bi od Srbije oteli Kosovo i Metohiju", naveo je Milićević.

Kaže i da je Srbija svoju humanost u borbi sa kovidom, ali i sa drugim prirodnim nedaćama, pokazala nebrojeno puta do sada prema mnogim zemljama regiona, te podseća Vjosu Osmani da administracija u Prištini nije prihvatila vakcine koje je Srbija poslala za celo stanovništvo u južnoj pokrajini i to samo zato što su to "naše vakcine".

Mlićević je podsetio Osmani i da je Srbija međunarodno priznata na Berlinskom kongresu 1878. godine, a da Priština, koliko god plaćala lobiste, ne može da ispuni svoje želje jer većina članica Ujedinjenih nacija zna dobro šta znači secesija i šta znači međunarodno pravo.

"Znamo mi da vama nije lako da posle toliko zločina i vandalizma počinjenih nad srpskim narodom i našim pravoslavnim svetinjama, da posle ''žute kuće'', da posle mnogo novca uloženog u lobiranje, prihvatite da istina nije na vašoj strani", zaključio je Milićević.

Izvor: Танјуг

KiMMilićevićOsmani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva