:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Septembar 29, 2020   19:23

0

63

Miličković: Đorđević ponovo priziva priznanje tzv.Kosova

Milosav Miličković, član Predsedništva SNS i potpredsednik GO Beograd kaže da Dragan Đilas i Mlađan Đorđević ne mogu da se pomire sa činjenicom da, za razliku od njih, Aleksandar Vučić vodi odgovornu politiku u interesu samo i jedino Srbije kao samostalne i nezavisne države.

"Kada vodite odgovornu politiku, kao Vučić, onda činite sve da vaša zemlja bude kredibilan međunarodni partner za saradnju svim zemljama, podižete njen ugled u svetu i ujedno ne dozvoljavate da budete bilo čija prćija. Opet potpuno je logično da ni Đilas ni Đorđević ne mogu pojmiti ništa što je u interesu naroda i Srbije i otuda ni prihvatiti da Srbija ima dobre odnose i sa SAD, Rusijom, EU i Kinom", naveo je u saopštenju za medije Miličković reagujući na to što, kako kaže, Đorđevića ponovo priziva priznanje takozvane nezavisnosti Kosova.

"To se nije desilo niti će se desiti", tvrdi Miličković, ali se desilo "i to za vreme njihove vlasti jeste i proglašenje takozvane nezavisnosti i niz njihovih skandaloznih odluka...".

"Pokazao je Đorđević, kao savetnik bivšeg predsednika Borisa Tadića, zajedno sa svima iz bivšeg režima koliko je brinuo za KiM i šta su sve bili kadri da učine - a sve što su učinili samo je uticalo na smanjenje naše suverenosti u južnoj pokrajini. Rusija mu tada nije bila najvažniji saveznik, a bogami ni Kina", kaže Miličković i podseća Đorđevića da se zajedno sa Tadićem, Đilasom, Jeremićem i ostalima u vreme svoje vlasti nije ni „sećao“ da se desilo NATO bombardovanje.

Naprotiv, kako tvrdi, gurali su ovu tragediju pod tepih i ćutali, zarad svojih interesa.

"Od svega što su radili dok su imali priliku da pokažu šta umeju, narod jedino pamti da su gomilali milione na računima svojih firmi. Njihove borbe za Srbiju i bilo kakvo poštovanje našeg naroda, kao i njegovih žrtava, niko se ne seća - naravno jer je nije ni bilo. Jasno je da im smetaju i vašingtonski sporazum i američke investicije, jer su za izgradnju Srbije, a ne njihovih poslovnih imperija", navodi Miličković.

Dodaje da i danas "kumovi Đilas i Đorđević po potrebi i u zavisnosti od mesta na kojem se nađu optužuju Vučića malo da gura Srbiju u zagrljaj Rusije i Kine, malo u EU i SAD i tako ukrug".

"A opet uglas zajedno problem vide u auto-putevima koji se u saradnji sa međunarodnim partnerima grade. I opet očekivano jer su u interesu naroda i Srbije, a ne privatnih računa tajkuna", navodi Miličković.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva