:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Avgust 04, 2020   8:11

0

174

Milivojević: Klarkova izjava potvrđuje da je OVK bila čedo NATO alijanse

Diplomata Zoran Milivojević ocenio je da činjenica da je nekadašnji vrhovni komandant NATO snaga Vesli Klark stao je u odbranu predsednika Kosova Hašima Tačija, samo potvrđuje da je između komandne strukture NATO, administracije SAD i lidera OVK od samog početka postojala jaka veza, piše Informer.

Klark, koji je komandovao NATO alijansom u trenutrku agresije na Srbiju, ocenio je da optužnice Suda za zločine OVK protiv Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija "ometaju napredak" Kosova.

"Predlog optužnice protiv Hašima Tačija nastavak je aktivnosti na ometanju napretka Kosova. Ne znam da li su te optužnice tačne ili ne, ali one predstavljaju nastavak aktivnosti koje su prilično vidljive čak i 20 godina kasnije", rekao je on.

Komentarišući ove navode Milivojević kaže da to potvrđuje da je OVK bila "čedo" NATO alijanse i da je imala njenu podršku.

"Ako nekom možda nije bilo jasno, sad je apsolutno potvrđeno da je između komandne strukture NATO, administracije SAD i lidera OVK od samog početka postojala jaka veza", ističe Milivojević, dodajući da ovakve izjave nekog ko je bio na tako visokoj poziciji samo pojačavaju sumnju u to da li će do suđenja ratnim zločincima iz redova OVK uopšte doći.

Prema njegovim rečima čak i da dođe do suđenja, pitanje je na šta će to ličiti.

"Cela bivša administracija SAD na čelu sa Klintonovima jeste na strani OVK terorista. Zato će dalji napori u rešavanju kosovskog problema mnogo zavisiti od rezultata američkih izbora u novembru. Ako pobedi Tramp, Srbija ima čemu da se nada. Ali ako pobedi Bajden i vrati se prethodna administracija, onda neće biti velikih šansi da Beograd i Priština postignu bilo kakav dogovor koji nije puko priznanje lažne države", zaključio je Milivojević.

Izvor: Kosovo online/Informer

KiMMilivojevićNATOKlark
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva