:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2019   22:26

0

289

Milorad Pupovac: Ja sam "ratni zločinac" koji je protiv rata

Na početku sednice Hrvatskog sabora u sredu, predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac skrenuo je pažnju na poslednje slučajeve nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti, istakavši da živi u "zemlji mržnje i nasilja".

- Ne živim ni s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja, motivisanog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem - rekao je Pupovac.

On je osudio to što se deci koja posete Vukovar govori da je bivši predsednik SDSS Vojislav Stanimirović ratni zločinac.

- Ako je on to, od danas slobodno smatrajte i mene ratnim zločincem. Ja sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje već 30 godina i boriću se i biću u klubu takvih zločinaca - rekao je Pupovac. - I onda se čudimo što deca, čemu doprinosi i veliki broj ljudi u Saboru svojim porukama mržnje prema svojim kolegama drugačijih političkih uverenja ili etničke pripadnosti, posežu za nasiljem. Ali nisu oni krivi, krivi smo mi. Krivi su oni koji su na mestu predsednika Republike i slušaju povike "Ubij, ubij Srbina" i kažu - nismo čuli.

Na govor Pupovca reagovao je poslanik Hrasta Hrvoje Zekanović, koji je kazao da je jedini koji širi mržnju upravo Pupovac, jer se "nikada neće pokloniti žrtvi Vukovara".

- Oči su mu pune suza kad govori o Jasenovcu, a kada govori o Vukovaru i o relativiziranju zločina, e onda se usudi ovde u Saboru da relativizuje domovinski rat. On nikada u svom životu nije izgovorio te dve reči, domovinski rat. Ne usudi se jer ga ne priznaje - rekao je Zekanović u sredu na početku sednice Hrvatskog sabora u Zagrebu.

U celu raspravu umešao se svojom izjavom i pevač Marko Perković Tompson koji je rekao da je Pupovac taj koji se "seje mržnju".

Povod je Pupovčevo pominjanje Tompsonove pesme "Bojna Čavoglave" koju on započinje izvikivanjem ustaškog pozdrava "Za dom spremni" dok je komentarisao poslednji napad na mladiće srpske nacionalnosti iz Vukovara koji se dogodio u Supetru na Braču.

Izvor: Novosti

PupovacHrvatska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva