:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2023   13:43

0

118

Milosavljević: Prištinu i Kurtija je trebalo više kazniti

Sankcije SAD Prištini i Aljbinu Kurtiju morale su biti jače, ocenio je danas politikolog Zoran Milosavljević i dodao da je premijer privremenih prištinskih institucija trebalo da bude više kažnjen jer, kako je rekao, poslednji događaji na Kosovu i Metohiji nisu prvi slučaj da je on prekršio i da nije ispoštovao neki dogovor.

Milosavljević je za T a n j u g istakao da se na samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji dogodila veoma zanimljiva situacija vezana za Kurtija.

"Tamo je Vjosi Osmani rečeno da bi trebalo da malo smiri Kurtija. Nisu pozvali njega nego nju, što nikako nije slučajno, a onda joj kažu da ga disciplinuje kada se vrati kući. Zato se nameće pitanje da li on ima neki problem kada se od Osmani traži da ga disciplinuje", rekao je Milosavljević, uz ocenu da se od ranije zna koliko je Kurti opasan.

To je ilustrovao navodima da je Kurti imao i napade na svoje političke protivnike u Prištini, da je napadao i ljude koji su pod međunarodnom zaštitom.

"To su ozbiljni problemi, a on sada pravi spiskove Srba. Nacrtao je mete i sve što je radio retroaktivno nije bilo slučajno. Na te spiskove je stavio lekare i profesore i sve ugledne ljude koji iole mogu da predstavljaju svoju zajednicu", rekao je Milosavljević.

Dodao je da se onda postavlja pitanje koliko je Kurti proevropski nastrojen političar.

Milosavljević je ocenio da bez legalnih gradonačelnika u svih 10 opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji nije moguće formiranje Zajednice srpskih opština.

"Govorimo o formiranju, a zapravo je reč o sprovođenju nečega što je davno dogovoreno. Sprovođenje je problem", naglasio je on.

Dodao je da je ono što je dogovoreno u Briselu trebalo da bude već sprovedeno, te da se bez saglasnosti Srba na Kosovu i Metohiji tamo ništa ne može formirati.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

KiMZoran Milosavljević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva