:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 01, 2020   9:57

0

96

Milošević: Iz Srbije se vratila većina crnogorskih državljana

Većina crnogorskih državljana iz Srbije, koji su to želeli vratili su se u Crnu Goru, a među njima su i oni koji su bili na lečenju ili su preko Srbije došli iz durigh evropskih zemalja, rekao je crnogorski ambasador u Srbiji Tarzan Milošević.

 

Ambasador je u emisiji Boje jutra TV Vijesti rekao da je većina građana koji su želeli da se vrate u Crnu Goru to učinila, a preko Srbije vratili su se i crnogorski državljani iz evropskih zemalja.
"Tu smo imali dobru saradnju", rekao je Milošević.
Među onima koji su se vratili u Crnu Goru su i neki koji su se lečili u Srbiji, uz određenu dokumentaciju. "Posebno je važno da se poštuje rok za samoizolaciju i ljudi kojima je izrečena ova mera za prelazak moraju imati potvrdu Ministarstva zdravlja", naveo je Milošević.
On je objasnio da se za smrtne slučajeve omogućava prelazak granice, ali da je trenutno onemogućeno da druge osobe prelaze granice da bi prisustvovali sahranama, što je u skladu sa merama za sprečavanje širenja koronavirusa.
Milošević je kazao da će određeni broj crnogorskih sportista i držvaljana koji se nalaze u drugim zemljama, uz komunikaciju sa organima u Srbiji, biti takođe vraćeni u Crnu Goru.
U Crnoj Gori registrovano je 11 novoobolelih od korona virusa, što je ukupan broj povećalo na 120.
Novooboleli su registrovani među novih 85 testiraniih, rečeno je na konferenciji za novinare Instituta za javno zdravlje.
U toj državi su do sada registrovana dva smrtna slučaja od korona virusa.
Rečeno je da se na respirator nalazi i osoba koja je rođena 1967. godine.
Među obolelima ima i dece, kao i onih koji nemaju druge bolesti.
Testovi se rade po preporuci Svetske zdravstvene organizacije.
Do sada je na korona virus testirano oko 1000 građana.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva