:

:

TV Most

clock

Mart 11, 2019   15:20

0

255

Milošević: Pupovac ovlašćen za razgovor sa partnerima

Predsedništvo Samostalne demokratske stranke Srba (SDS S) u Hrvatskoj razgovaralo je danas o tome da li će nastaviti da podržava aktuelnu vladu Andreja Plenkovića, a šef kluba poslanika Boris Milošević je nakon sastanka izjavio da je lider te stranke Milorad Pupovac ovlašćen za razgovor sa koalicionim partnerima.

Milošević je na konferenciji za novinare rekao da je zaključeno da je ta stranka, kako je rekao, došla do krajnje granice do koje može ići kao stranka.

"Došli smo do krajnje granice koju ne možemo preći u svrhu odbrane temeljnih demokratskih vrednosti, vladavine prava, slobode medija, međunarodnih obveza RH, prava srpske manjine i svega onog što je s vladom dogovoreno i potpisano i usvojeno u operativnim programima koji se tiču srpske nacionalne manjine", rekao je Milošević, preneo je HRT.

Predsedništvo je ovlastilo predsednika Milorada Pupovca i Klub poslanika SDSS da o celokupnoj situaciji razgovaraju s koalicionim partnerima, odnosno s onima koji čine deo vladajuće većine i kojima je još uvek stalo do navedenih vrednosti.

"Nakon toga će Predsedništvo stranke o detaljima tih razgovora obavestiti javnost", dodala je poslanica SDS S Dragana Jeckov.

Pupovac je najavio prošle srede da će odmah nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji vrh stranke raspravljati o ostanku u vladajućoj koaliciji.

Prethodno je u nekoliko izjava za medije naznačio da razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije.

"Previše se toga nakupilo, a sada je na stranačkom rukovodstvu da odluči šta ćemo dalje", izjavio je tada Pupovac za Media servis dodajući kako je o tome dugo razmišljao.

Do razmišljanja o uskraćivanju podrške vladajućoj koaliciji došlo je nakon što je u karnevalu u Kaštelima kraj splita u više navrata paljena lutka sa likom Pupovca.

Izvor: Танјуг

HrvatskaPupovacrazgovori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva