:

:

TV Most

clock

Februar 09, 2023   14:49

0

164

Ministar Dačić sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS u Beču

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS u Beču.

Šef srpske diplomatije Dačić i ambasadori Kvinte razgovarali su i o bezbednosnoj situaciji u Evropi, kao i evrointegracijama Srbije.

Dačić je posebno istakao da Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS kao jednom od najznačajnijih regionalnih bezbednosnih platformi za dijalog, kao i njenim misijama u Srbiji, ističući posebno važnost statusne neutralnosti terenske misije OEBS na Kosovu, u čijem mandatu se sprovodi monitoring nad poštovanjem ljudskih prava, prava zajednica i jačanje demokratskih institucija.

Takođe je razgovarano o situaciji na Kosovu i Metohiji, uz obostranu ocenu da je neophodno sačuvati mir i smanjiti tenzije uz povratak dijalogu koji je u obostranom interesu. Ministar spoljnih poslova podvukao je da je za Srbiju važno poštovanje i implementacija do sada potpisanih sporazuma.

Sagovornici su razmenili mišljenje o izazovima sa kojima se OEBS suočava u trenutnim geopolitičkim okolnostima, kao i mogućnostima za prevazilaženje istih.

Izvor: Saopštenje

Dačićambasadori Kvinte
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva