:

:

TV Most

clock

Oktobar 26, 2019   11:15

0

138

Ministar odbrane Srbije: Vežba "Slovenski štit 2019" - poruka i prijateljima i neprijateljima

Predsednik Vučić vodi hrabru, izbalansiranu i srpsku politiku i za sve poteze koje povuče kao vrhovni komandant Vojske Srbije vodi računa kako će se to odraziti na Srbiju na prvom mestu, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je u jutarnjem programu TV Prva, osvrćući se na reakcije na vežbu "Slovenski štit 2019", koju izvode Vojska Srbije i Oružane snage Ruske Federacije, rekao da je svaka vežba i svako pokazivanje naoružanja, spremnosti, borbene gotovosti i discipline poruka i "prijateljima i neprijateljima".

"Neka svako razmišlja gde sebe pronalazi i neka svako vidi koju poruku želi da otvori. Svako sam odlučuje o tome da li je prijatelj ili neprijatelj", ocenio je Vulin.

On je dodao da se prijatelji iskreno raduju, jer to govori da će Srbija biti još snažnija i još stabilnija i naglasio da je Vučić jedini lider na Balkanu koji vodi mirovnu politiku.

"To ja verujem, i on to stvarno iskreno radi verujući da je to dobro i za srpski narod i za sve druge narode. Nažalost, nisam siguran da svaki put ima sagovornike sa druge strane, ali kao lider koji vodi mirovnu politiku on zna da je srpska vojska garant slobodne, nezavisne i sigurne Srbije", podvukao je Vulin.

Po njegovim rečima, kada je Srbija stabilna, snažna, kada može da zaštiti Srbe u okruženju, bez obzira na to gde oni žive, nema sukoba na Balkanu.

"Svi prijatelji su se dakle obradovali, a oni koji sebe ne smatraju prijateljima verujem da im nije mnogo drago" zaključio je Vulin.

Izvor: Танјуг

VulinVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva