:

:

TV Most

clock

April 30, 2023   9:39

0

147

Ministar pravde CG: Pokrenuću inicijativu za obeštećenje porodica žrtava u Murinu

Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač najavio je da će pokrenuti inicijativu za pravično obeštećenje porodica stradalih i ranjenih u Murinu tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Kovač je, povodom godišnjice stradanja civila u Murinu, rekao da univerzalni principi pravde nalažu obavezu države da uvaži zahteve porodica, prenosi RTCG.

On je ocenio da svi snose odgovornost zbog, kako je naveo, neopravdano dugog ćutanja povodom ovog tragičnog događaja. 

"Ipak, neka ova godišnjica bude momenat kad država pokazuje volju i spremnost za ispravljanjem dela nepravde prema onima koji su je pretrpeli, a koja je započeta 1999. godine. U tom pravcu, pokrenuću inicijativu za pravičnim obeštećenjem porodica stradalih i ranjenih u Murinu”, poručio je Kovač.

Iz  Akcije za ljudska prava (HRA) u subotu je saopšteno da žrtve NATO bombardovanja iz Murina zaslužuju da im država nadoknadi štetu zbog propusta da spreči gubitak života i ranjavanje osoba.

U NATO bombardobvanju mosta u Murinu pre 24 godine poginulo je šest civila, od kojih troje dece, dok je četvoro ljudi teže povređeno, a kako ističu iz HRA, sirene se toga dana nisu čule, niti je bilo drugog upozorenja na opasnost.

Iz te nevladine organizacije su dodali da porodice stradalih i ranjeni do danas nisu obeštećeni.

Izvor: Politika/N.Đurić

Crna GoraMurinoMartinovićNATO bombardovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva