:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2020   17:29

0

242

Ministar Selaković uručio diplome polaznicima Diplomatske akademije VIDEO

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković svečano je danas uručio diplome polaznicima Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije generacije 2019-2020. godine.

Jedna od onih koja je diplomirala i kojima je uručena diploma je i direktorka JP Mreža Most Slađana Ivančević.

Ministar Selaković rekao je tom prilikom da je uveren da će diplomci u daljem profesionalnom radu i napredovanju biti u prilici da primene znanja i veštine koje su stekli na Diplomatskoj akademiji, te da će zastupati i braniti interese Srbije i u njoj i izvan nje.

Prema njegovim rečima, Srbija, upravo boreći se za ciljeve svoje spoljne politike, mora sačuvati sebe, ali i naći mesto u delu sveta gde može da napreduje, da se ostvaruje, da jača i da to predstavlja zadatak svakoga od diplomaca u organu i organizaciji u kojoj radi.

Selaković je istakao da je Srbija država koja je čvrsto i strateški opredeljena za članstvo u EU, ali i da isto tako ljubomorno čuva svoja tradicionalna prijateljstva i bratstva sa Ruskom Federacijom, Narodnom Republikom Kinom, zemljama afričkog i arapskog sveta, te da je posvećena unapređenju i stvaranju novih, kvalitetnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

„Savladali ste važnu prepreku u vašem daljem profesionalnom napredovanju i usavršavanju. Naučili ste azbuku, a da li ćete naučiti da čitate, to zavisi od vas. Bivši predsednik SAD Dvajt Ajzenhauer rekao je da je diplomatija situacija u kojoj morate da govorite mnogo o onome o čemu nema ništa da se kaže i da mudro prećutite onda kada imate i te kako mnogo da kažete", rekao je šef srpske diplomatije.

„Želim vam da pokažete sve ono što ste ovde naučili i da se svaki put, kada nešto primenite, setite lepog vremena provedenog u Diplomatskoj akademiji, ali i da ne prekinete vezu sa ovim ministarstvom, koje jeste epicentar komunikacije Srbije sa svetom i sveta sa Srbijom", rekao je ministar Selaković.

Ceremonija dodele diploma održana je u svedenom obimu, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

 

Izvor: MSP,TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva