:

:

TV Most

clock

Mart 26, 2019   18:01

0

146

Ministar Udovičić posetio opštine Mali Iđoš i Srbobran

U okviru akcije obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio opštine Mali Iđoš i Srbobran - u kojima je imao priliku da vodi korisne razgovore sa predstavnicima opština, mladim sportistima i sportskim funkcionerima ovoga kraja.

Prilikom susreta sa predstavnicima opštine Mali Iđoš istaknuta je važnost nastavka bliske saradnje u pružanju podrške sportskim organizacijama, razvoju sportske infrastrukture, promociji sporta radi održavanja njegove značajne tradicije i programima za društvenu afirmaciju i profesionalni napredak mladih.

Upriličeno je druženje sa sportistima FK "Njegoš" iz Lovćenca i RK "Jadran" iz Feketića, a dodeljen je i komplet sportske opreme i rekvizita OŠ "Nikola Đurković" iz Feketića, saopštilo je Ministarstvo.

Tokom razgovora i druženja sa predstavnicima opštine Srbobran, omladincima, sportistima i sportskim funkcionerima OKK, ŽKK i FK "Srbobran", ministar Udovičić je naglasio važnost podrške školskom i predškolskom sportu za pravilan razvoj omladine i delotvorni vid ulaganja u zdravlje stanovnika ovog kraja Srbije.

"Vodili smo otvorene i korisne razgovore sa predstavnicima opština Mali Iđoš i Srbobran, sportskim funkcionerima i sportistima - i došli do zaključka da samo zajedničkim i odgovornim radom možemo dalje da napredujemo u realizaciji vrednih ciljeva iz oblasti sporta i omladine. Posebnu pažnju smo posvetili podršci sportskim organizacijama, razvoju sportske infrastrukture i promociji sporta radi održavanja njegove značajne tradicije u ovom kraju", rekao je Udovičić.

U domenu realizacije omladinske politike, istaknuta je važnost pokretanja projekata kojima bi se mladima pomagalo da steknu nove sposobnosti radi unapređenja svog položaja na tržištu rada i afirmacije svoje uloge u društvu, u čemu važnu ulogu ima i nastavak uspešne saradnje putem stipendija Fonda za mlade talente, rekao je ministar.

Naročito sam srećan, kazao je on, zato što u opštini Srbobran svako naseljeno mesto ima sportsku dvoranu, fudbalsko igralište i otvorene sportske terene za rukomet, košarku i odbojku.

"Adekvatna infrastruktura osnovni je preduslov da se ljudi svih generacija privuku sportu, a podrška školskom i predškolskom sportu predstavlja dugoročno ulaganje u zdravlje ljudi. Ovi zapaženi rezultati su najbolja potvrda naše otvorene i odgovorne saradnje i jedinstvenog timskog duha - i Ministarstvo će sa zadovoljstvom nastaviti sa pružanjem podrške u realizaciji srodnih aktivnosti i programa", zaključio je ministar Udovičić.

Izvor: Танјуг

ministarUdovičić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva