:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 11, 2022   17:31

0

187

Ministar Vulin odgovorio Ambasadi SAD u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas da je veoma ohrabren iznetim stavom Ambasade SAD u Srbiji da je Dejtonski sporazum uslov za postojanje Bosne i Hercegovine.

"To bez svake sumnje znači da će se uvažena Ambasada SAD aktivno založiti da SDA Bakira Izetbegovića izbriše iz svojih programskih opredeljenja ukidanje Republike Srpske, kao i da će poštovana Ambasada učiniti sve da se sva ovlašćenja oduzeta Republici Srpskoj vrate i da se ubuduće sprovode u skladu sa Dejtonskim sporazumom", naveo je ministar Vulin, komentarišući kritike koje je na njegov račun uputila Ambasada SAD u Beogradu, a u kojima se ističe da su njegove izjave suprotne Dejtonu.

Ministar Vulin je istakao da ne zna zašto Srbi mogu da budu ujedinjeni u Evropskoj uniji, a ne mogu u zajedničkoj državi.

"Ali znam da ja sanjam san o ujedinjenju Srba, baš kao što su ga sanjali svi moji preci, i baš kao što znam da prirodni proces ujedinjenja Srba traje vekovima i kao što znam da će jednom biti i okončan, mirnim putem, bez nasilja i sukoba".

Ministar Vulin je konstatovao da se Amerika ponosi "američkim snom" i istakao:

"Pustite da i mi Srbi imamo svoj san. Amerika je postala velika na snu, zašto bi Srbima bilo uskraćeno pravo da sanjaju i budu veliki", naveo je ministar Vulin.

Ranije danas Američka ambasada u Srbiji saopštila je da Dejtonski mirovni sporazum čuva mir i stabilnost, ali da ne podrazumeva ujedinjenje svih Srba u jednu državu.

Oni su naveli da komentari ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom i protivreče integraciji Srbije u evropske strukture.

"Dejtonski mirovni sporazum čuva mir i stabilnost. Sve vlade i svi predsednici Srbije su ga podržali. Komentari ministra unutrašnjih poslova o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom i protivreče integraciji Srbije u evropske strukture", naveli su iz ambasade na Tviteru.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VulinAmbasada SAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva