:

:

TV Most

clock

April 15, 2023   9:34

0

144

Ministarka Grujičić obilazi zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji

Ministarka zdravlja Danica Grujičić obilazi zdravstvene ustanove u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji. Posetu je započela obilaskom domova zdravlja u Kosovskom pomoravlju i bolnice u Pasjanu. Popodne će biti u centralnom delu Kosmeta u Lapljem Selu i Gračanici.

Ministarka zdravlja će danas, sutra i u ponedeljak obići sve zdravstvene ustanove u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

U ponoć će prisustovati Vaskršnjem jutrenju u manastiru Gračanica koje će služiti raško-prizrenski vladika Teodosije, a očekuje se i da će posetiti manastire Visoki Dečani i Svete Arhangele kod Prizrena.

Delegacija predvođena ministarkom Grujičić u popodnevnim satim posetiće u Gračanici i ovdašnji Dom zdravlja, službu hitne pomoći, odeljenje hirurgije i ginekologije, internu bolnicu i pedijatriju.

Pre toga obilazi zdravstvene ustanove u Kosovskoj Kamenici, Ranilugu, Kuscu i bolnicu u Pasjanu na krajnjem istoku Kosova i Metohije.

Obilaskom ustanova primarne i sekundarne zdravstvene zaštite u kojima se leči srpsko stanovništvo ministarka želi da se uveri u kakvim uslovima one rade, kvalitetu usloga koje pružaju i problemima koji ih prate u radu.

Posle Pomoravlja i centralnog Kosova predivđen je obilazak Goraždevca u Metohiji, Štrpca na krajnjem jugu Kosova i poslednji dan biće posvećen obilasku Bolničkog centra i Medicinskog fakulteta u Severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: RTS; Foto: RTS

KiMKosovsko PomoravljeDanica Grujičić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva