:

:

TV Most

clock

Decembar 02, 2020   17:13

0

200

Ministarka Obradović sa šefom Misije Saveta Evrope u Srbiji

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović pozvala je danas Misiju Saveta Evrope, s čijim je šefom u Srbiji Tobijasom Flesenkemperom razgovarala, da obrati pažnju na žene regiona u politici, a s obzirom na sve veće učešće žena u vlasti, navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

Obradović je upoznala Flesenkempera sa reformom platnog sistema, sprovođenjem reforme Uprave i daljim jačanjem i ulaganjem u lokalne samouprave, za koje je rekla da su prioriteti Ministarstva.

Prema njenim rečima, trenutno se radi na reviziji svih akcionih planova kako bi se definisali prioriteti i buduća saradnja sa svim relevantnim institucijama i partnerima, a sve aktivnosti Ministarstva biće usmerene na to da građani Srbije ovaj mandat zapamte po napretku u ove tri oblasti.

Flesenkemper je istakao važnost Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, koju je Srbija potpisala, ukazao na preporuke poslednjeg monitoring izveštaja i pozvao ministarku da razmotri post-monitorski dijalog sa Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti u Evropi, kompetentnog tela Saveta Evrope u Strazburu.

On je obavestio ministarku o aktuelnom radu Komiteta ministara u vezi sa sprovođenjem Okvirne konvencije o nacionalnim manjinama u Srbiji i pitanjima vezanim za lokalnu demokratiju.

Izvor: Танјуг

ObradovićSavet EvropeMinistarstvo državne uprave i lokalne samouprave
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva