:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 28, 2021   12:28

0

61

Ministarka Popović čestitala Dan advokature Srbije

Ministarka pravde Maja Popović danas je, povodom Dana advokature Srbije i 159 godina njenog postojanja, uputila čestitku Advokatskoj komori Srbije, njenom predsedniku Viktoru Gostiljcu i svim advokatima, a posebno najstarijem Milošu Gašiću iz Kuršumlije, koji je u 95. godini i dalje aktivan i ima dvadesetak klijenata.

 

Čestitajući Dan advokature Srbije, ustanovljen u znak sećanja na 28. februar 1862. godine, kada je knez Mihailo Obrenović potpisao ukaz o donošenju Zakona o javnim pravozastupnicima, što je bio i prvi srpski zakon o advokaturi, ministarka Popović poželela je advokatima puno uspeha u radu i zajedničkim nastojanjima kojim će se poboljšavati kvalitet i efikasnost pravosuđa u Srbiji i unapređivati položaj i uloga advokature.

"Advokatura je važan partner Vlade Srbije i neraskidivi deo pravosudnog sistema", navela je ministarka Popović i podsetila na, između ostalog, značajnu ulogu advokata u primeni Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći kao i u formiranju Kol centra Advokatske komore Srbije za pružanje besplatne pomoći.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva