:

:

TV Most

Foto: Танјуг

SAD

clock

April 08, 2019   9:49

0

166

Ministarka unutrašnje bezbednosti SAD podnela ostavku

Američka sekretarka za unutrašnju bezbednost Kirsten Nilsen podnela je ostavku posle 16 meseci na tom poslu i ogromnog pritiska Bele kuće i javnosti zbog situacije na južnoj granici.

"Uprkos napretku koji smo ostvarili u reformisanju unutrašnje bezbednosti u novo doba, zaključila sam da je sada pravo vreme da se povučem", napisala je Nilsen u pismu ostavke predsedniku Donaldu Trampu, preneo je Glas Amerike.

Iako nije navela zbog čega podnosi ostavku, Nilsen je napisala da se nada da će sledeći sekretar „imati podršku Kongresa i sudova u popravljanju zakona koji su oslabili sposobnost vlade da u potpunosti zaštiti američke granice i doprineli neslaganju u društvu.“

„Naša zemlja i muškarci i žene u Sekretarijatu za unutrašnju bezbednost zaslužuju da imaju sva sredstva i resurse na raspolaganju koji su im potrebni da sprovedu misiju koja im je poverena“, dodala je Nilsen.

Analitičari kažu da je bila frustrirana, kako je smatrala, nedovoljnom saradnjom Kongresa i sudova u borbi protiv ilegalne imigracije.

Predsednik Tramp na Tviteru je potvrdio da je Nilsen odlazi sa položaja i zahvalio joj se na službi.

Njenu ostavku prvi je najavio Si-Bi-Es njuz (CBS), koji ističe da nije jasno da li je ona ostavku podnela protiv svoje volje.

Tramp je naveo da će vršilac dužnosti Ministarstva unutrašnje bezbednosti SAD biti Kevin Mekalinan, dosadašnji komesar za carine i zaštitu granica.

Nilsenova je na toj funkciji od decembra 2017. godine.

Izvor: Танјуг

SADKirsten Nilsen
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva