Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dodelu stipendija

:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2020   10:08

0

30

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dodelu stipendija

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 34 studentske stipendije u školskoj 2020/2021. godini za 14 studenata master i 20 studenata osnovnih akademskih studija.

Kako je saopštilo Ministarstvo, visina studentske stipendije u školskoj 2020/2021. godini za studente master studija je 50.000 dinara, za studente četvrte godine 40.000 dinara, a za studente treće godine osnovnih studija 35.000 dinara.

Konkursom je predviđeno da stipendisti po završetku studija dobiju zaposlenje u Ministarstvu odbrane, u svojstvu civilnih lica, a njihova buduća radna mesta nalaze se u Vojnotehničkom institutu u Beogradu i Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

Oni će u tim ustanovama raditi na istraživačkim i razvojnim projektima u okruženju koje omogućava kreativan rad i mogućnost stalnog stručnog usavršavanja u zemlji i inostranstvu.

Na taj način Ministarstvo odbrane želi da ohrabri najvrednije i najtalentovanije studente da svoje znanje usmere u razvoj i unapređenje odbrambenih sposobnosti svoje zemlje.

Kako navode, vojna industrija je nosilac tehnološkog razvoja, a izazov nove generacije je da nastavi put uspeha ka vrhu savremenih tehnologija.

Ministarstvo ističe i da je Vojnotehnički institut već 72 godine izvor tehničkih inovacija i generator savremenih tehnologija u oblasti odbrambene industrije naše zemlje.

Institut radi na razvoju naoružanja, sa ciljem da naša vojska bude jaka i pouzdana, a naša zemlja sigurna i slobodna.

Rad u Vojnotehničkom institutu pruža mogućnost učešća u razvoju najsavremenijih sredstava naoružanja i vojne opreme: raketnih vođenih i nevođenih sistema, savremenih borbenih sistema, besposadnih platformi, bespilotnih letelica, savremenih elektronskih i komunikacionih sistema, radarskih i PVO sistema.

Zaposlenje u Tehničkom remontnom zavodu Kragujevac omogućava mladim inženjerima izazovne zadatke na praćenju, ispitivanju, održavanju i generalnom remontu novih savremenih i složenih eksplozivnih ubojnih sredstava.

TRZ Kragujevac, koji začetke svog poslovanja beleži još od 1853. godine, danas ima visoko tehničko-tehnološki modernizovane linije za laboratorijska ispitivanja hemijske stabilnosti baruta i raketnih goriva, koje omogućavaju stalno praćenje i unapređenje procesa ispitivanja ubojnih sredstava, a zahvaljujući specijalnoj opremi koju poseduje omogućava i njihova poligonska balistička ispitivanja.

Konkurisanjem za stipendiju Ministarstva odbrane stiču se uslovi i otvara se mogućnost za dobijanje posla i izgradnju karijere u tim eminentnim i prestižnim ustanovama koje imaju svoje prepoznatljivo mesto u domaćoj i stranoj stručnoj javnosti.

Po završetku školovanja, osim sigurnog zaposlenja, stvaraju se uslovi za rad u savremenim laboratorijama i angažovanju na realizaciji konkretnih i vrlo primenljivih projekata.

Na konkurs mogu da se prijave studenti master akademskih studija na fakultetima iz oblasti industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta i fakulteta iz oblasti mašinskog inženjerstva.

Konkurs je raspisan za studente osnovnih akademskih studija četvrte godine fakulteta iz oblasti industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta i studente treće ili četvrte godine fakulteta iz oblasti elektrotehničkog i računarskog inženjerstva.

Konkurs je otvoren do 30. oktobra 2020. godine.

Izvor: Танјуг

Ministarstvo odbranestipendijekonkurs
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva