:

:

TV Most

clock

Jul 04, 2023   8:13

0

122

Ministarstvo odbrane Rusije: Osujećen pokušaj terorističkog napada ukrajinskim dronovima na Podmoskovlje

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruska protivvazdušna odbrana jutors sprečila pokušaj Ukrajine da sa pet dronova izvede napad na objekte u Moskvi i Moskovskoj oblasti.

Ministarstvo je pokušaj napada ocenilo kao teroristički.

„Jutros je osujećen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa pet bespilotnih letelica na objekte u Podmoskovlju i Novoj Moskvi“, navedeno je u saopštenju, prenose RIA Novosti.

Precizira se da je PVO uništila četiri ukrajinska drona na teritoriji Nove Moskve, a da je peti dron onesposobljen sredstvima radioelektronske borbe i srušio se na teritoriji Odincovskog okruga Moskovske oblasti.

Nije bilo žrtava niti materijalne štete, navodi Ministarstvo odbrane Rusije.

Zaharova: Napad dronovima na Podmoskovlje akt terorizma

Portparolka Ministartva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da pokušaj Kijeva da napadne oblast u Moskvi u kojoj se nalaze objekti civilne infrastrukture, uključujući i međunarodni aerodrom, predstavlja još jedan akt terorizma.

"S obzirom na to da Zelenski vrši ove terorističke napade oružjem koje isporučuje Zapad ili koje je kupljeno iz zapadnih fondova, ovo je međunarodni terorizam", napisala je Zaharova na Telegramu.

Prema njenom mišljenju, međunarodna zajednica mora da shvati da Sjedinjene Države, Britanija, Francuska, stalne članice Saveta bezbednosti UN, kako je navela, "finansiraju teroristički režim".

Ruske službe sa vanredne situacije saopštile su ranije jutros da su dve bespilotne letelice onesposobljene u Novoj Moskvi, moskovskom administrativnom okrugu, a još jedna u Kaluškoj oblasti, jugozapadno od ruske prestonice.

RIA Novosti kasnije su javile da su u Novoj Moskvi oborena još dva drona.

Sobjanin: Još jedan pokušaj napada ukrajinskih dronova na Novu Moskvu

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da su ruske snage odbile današnji pokušaj napada ukrajinskih dronova na Novu Moskvu i Podmoskovlje. 

Sobjanin je na Telegramu napisao da nema žrtava ni povređenih. 

"Danas je izveden još jedan pokušaj napada ukrajinskih dronovi na Novu Moskvu i Moskovsku oblast. Za sada su snage PVO odbile sve napade, sve otkrivene bespilotne letelice su eliminisane“, naveo je Sobjanin.

Ruske službe sa vanredne situacije saopštile su ranije jutros da su dve bespilotne letelice onesposobljene u Novoj Moskvi, moskovskom administrativnom okrugu, a još jedna u Kaluškoj oblasti, jugozapadno od ruske prestonice.

Izvor: T a n j u g

Ministarstvo odbrane RusijedronovinapadPodmoskovljeteroristički aktMarija ZaharovaSergej Sobjanin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva