:

:

TV Most

clock

Februar 25, 2024   12:51

0

44

Ministarstvo spoljnih poslova uputilo protestnu notu Ambasadi Hrvatske

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom neprihvatljive izjave ministra spoljnih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlić Radmana.

“Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i ovim putem želi da ukaže na potpunu neprihvatljivost izjava ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske g. Gordan Grlić Radmana izrečenih 24. februara 2024. godine na Dnevniku N1 televizije u Zagrebu, upućenih protiv predsednika Republike Srbije g. Aleksandra Vučića i Republike Srbije u celini", saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo ovom prilikom takođe ukazuje kako navedene izjave predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Republici Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promovisanja mira i stabilnosti u regionu.

"Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije iskazuje očekivanje da će se visoki zvaničnici Republike Hrvatske u nastupajućem periodu uzdržati od izjava koje predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari Republike Srbije, te voditi politiku pomirenja i dobrosusedskih odnosa dve države", navedeno je u protestnoj noti Ministarstva.

Gordan Grlić Radman je gostujući na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči "na kojoj će stolici da sedi" i dodao da "Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana''.

Reagujući na te izjave, predsednik Vučić je istakao da hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se meša u unutrašnje stvari Srbije, već vređa srpski narod I preti građanima Srbije.

Premijerka Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije su osudili izjavu hrvatskog ministra. 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva