:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 23, 2021   14:08

0

54

Ministarstvo sporta i Udovičić podržali akciju "Čep za hendikep"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i resorno ministarstvo priključili su se danas akciji "Čep za hendikep".

 

Tim povodom nekoliko džakova čepova uručeno je Zoranu Martinovu iz organizacije "Čep za hendikep" ispred Palate Srbije.

"U većini ministarstava to je neka mala količina, dva-tri džaka. Kada smo videli sa glavnog puta koliko je, moraćemo da uozbiljimo. Veoma znači svaka donacija čepova i to će doprineti da u narednom periodu rešimo jedan problem devojke iz Bosne i Hercegovine, koja će dobiti elekromotorna kolica", rekao je Martinov medijama ispred Palate Srbije.

Ministar Udovičić istakao je da se ministarstvo malim doprinosom priključilo jednom značajnom podvigu i pokretu, sa ciljem da se pomogne onima kojima je to potrebno.

"Šaljemo jasnu poruku da 10 posto građana treba da bude sa nama i mi sa njima i da inkluzija, kojoj težimo svakog dana, bude nešto što nas pokreće i kreira. U ime ministarstva i kolega želimo da jednim ovakvim doprinosom uspemo da donesemo jedan osmeh više", rekao je Udovičić.

Udovičić je pozvao sve građane da se priključe ovoj i drugim akcijama da zajedno osobama sa invaliditetom njihov dalji razvoj i život učinimo lakšim i boljim.

"Ponosan sam što su osobe sa invaliditetom deo sistema omladine i sporta i što su naši prijatelji i kolege. Nećemo stati na ovoj akciji i u narednom periodu kroz brojne druge akcije pozivamo građane, ali i osobe sa invaliditetom da se uključe u svakodnevicu i da svojim delovanjem pošalju poruku svim ostalim koji ih gledaju kao istinske heroje", zaključio Udovičić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva