:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2023   13:18

0

132

Ministarstvo za rad: Teroristički napad na kuću direktora Centra za socijalni rad u Ranilugu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najoštrije je danas osudilo teroristički napad na porodičnu kuću direktora Centra za socijalni rad Kosovska Kamenica i Ranilug Zorana Ristića. 

Ministarstvo je osudilo i napade na kuće direktora predškolske ustanove „Pčelica Maja“ u Ranilugu Srđana Ristića, kao i zamenika gradonačelnika Opštine Ranilug Vladice Aritonovića.

Ministarstvo poziva sve nadležne institucije na KiM i celu međunarodnu zajednicu da hitno reaguju, privedu odgovorne za ova necivilizacijska i krvična dela pravdi, te spreče dalju eskalaciju nasilja prema Srbima i zaštite srpske institucije i njihove zaposlene od terora, koji se nad njima sprovodi.

"Kontinuirano zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji, i brutalni napadi na predstavnike srpskih institucija postali su dnevna politika koja se sprovodi na teritoriji tzv. države Kosovo*, čiji je jedini cilj proterivanje srpskog naroda sa teritorije sopstvene države", saopštilo je Ministarstvo. 

Ministarstvo navodi da su napadi na predstavnike institucija Srba na KiM samo jedan od načina zastašivanja i unošenja panike i nesigurnosti među srpski narod.

Ministarstvo navodi da naprava bačena na kuću Ristića u Ranilugu, nije eksplodirala, te nije došlo do materijalne štete  a druge dve su eksplodirale noćas.

Ovo je peti bombaški napad u Ranilugu u protekla dva meseca.

Izvor: T a n j u g

KiMRanilugMInistarstvo za radeksplozije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva