:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 21, 2016   12:05

0

131

Ministri Sertić i Vujović sa investitorima iz Holandije

Gosti iz Holandije su izneli planove po kojima će "Rojal De Heus Grup" zaposliti ukupno 250 ljudi i obezbediti proizvodne kapacitete od 350.000 tona kvalitetne stočne hrane.

To će učiniti investiranjem u postojeću fabriku u Šapcu, ali i kupovinom još dva proizvodna pogona, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Sertić je obećao svu neophodnu pomoć Vlade Srbije holandskoj kompaniji, istakao da novi zakon o ulaganjima omogućava investitorima da za kratko vreme realizuju svoje planove i izrazio uverenje da će "Rojal De Heus Grupa" znanjem, iskustvom i tehnologijama unaprediti razvoj agrara u Srbiji.

Vlasnik i generalni direktor kompanije Koen De Heus rekao je da je veoma zadovoljan odličnom saradnjom sa srpskom vladom.

"Kompanija želi da dugoročno doprinese razvoju sektora polloprivrede i stočarstva u Srbiji kroz investicije u proizvodne kapacitete, ljude i svoje klijente kroz transfer znanja. Očekujemo da se povežu investitori u sektoru poljoprivrede i da ćemo zajedno napraviti dobar lanac koji će omogućiti razvoj srpske poljopriverede", rekao je Heus.

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je da je zadovoljan što je cilj holandskih investitora proizvodnja koja će biti minimalno zasnovana na upotrebi hemikalija i antibiotika, kako bismo imali zdravu stočnu hranu.

"Rojal De Heus Group" je, od prošle godine, 100 odsto vlasnik kompanije "Proteinka" iz Šapca, a do danas su uložili 7,5 miliona evra i zaposlili oko 100 ljudi.

Na sastanku su učestvovali i predsednik PKS Marko Čadež i predstavnici NALED-a, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva