:

:

TV Most

clock

Septembar 10, 2019   11:33

0

234

MIP Kosova: Nema najava o povlačenju priznavanja, Hodžaj priča neosnovano

Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Rejhan Vunići rekla je za Zeri da su izjave potpredsednikaVlade Envera Hodžaja neosnovane jer “Kosovo nije dobilo najavu nijedne države o povlačenju priznanja”.

"Mi nemamo nikakvu najavu kao Ministartvo spoljnih poslova. Ako potpredsednik Vlade Hodžaj ima bilo kakvu informaciju, najbolje je da je podeli sa vladinim kabinetom, a ne da iznese takve tvrdnje jer one ne poštuju ni njega ni državu. Ali zvanično nemamo najavu nijedne države za povlačenje priznanja ", izjavila je Vunići.

Kako navodi Zeri, Vunići je takođe prokomentarisala izjavu češkog predsednika Miloša Zemana rekavši da su njegovi stavovi u suprotnosti sa zvaničnim stavom češke prema Kosovu.

„Svi znamo odnos češkog predsednika prema Kosovu i takve izjave se obično očekuju tokom posete koju će imati u Beogradu. Ali to se neće dogoditi. U stalnom smo kontaktu sa češkim ministarstvom spoljnih poslova koje to kategorički negira. Dakle, što se tiče odnosa češke države prema Kosovu, ništa se neće promeniti “, istakla je Vunići.

Zeri navodi da je Vunići kao jedan od problema sa priznavanjem navla lobiranje i agresivnu srpsku propagandu.

Izvor: Kosovo Onlajn

Ministarstvo spoljnih poslova KosovaVunićipovlačenje priznanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva