:

:

TV Most

Foto: informer

clock

Avgust 02, 2020   14:26

0

181

Mirković: Obradović zloupotrebljava pitanje KiM

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković ocenio je danas da se lider Dveri Boško Obradović hvata za slamku spasa i zloupotrebljava pitanje Kosova i Metohije u nadi da će uspeti nekoga da prevari i ubedi da mu je stalo do Srbije i njenih interesa.

Mirković u saopštenju navodi da Obradović pošto je uvideo da je posle bojkota izbora postao nebitan faktor u političkom životu, pribegava lažnom patriotizmu.

"Ipak, narod zna da onaj kome je prvi saradnik Kum tzv. kosovske nezavisnosti Vuk Jeremić, na čijim protestima u Novom Pazaru šetaju prvi saradnici Tačija i Haradinaja, kao i onaj koga u zemlji gde se vašarski proslavlja najveće etničko čišćenje Srba posle Drugog svetskog rata hvale i kuju u zvezde, ne može ništa nikada da misli dobro našoj zemlji niti da radi u njenom interesu", naveo je Mirković.

On dodaje da je Marko Ðurić više puta bio na Kosovu i Metohiji i borio se za interese naših ljudi nego što ga je Obradović video u knjigama, novinama ili na televiziji.

Napominje i da je Nebojša Stefanović, koji je meta Obradovića, svojim zalaganjem sprečio ulazak tzv. Kosova u Interpol.

"Svakodnevna borba, zalaganje, pa i samo vraćanje kosovskog pitanja na sto su uspesi koji stoje iza Aleksandra Vučića i ove Vlade", ističe Mirković i dodaje da dok se danas Srbija pita i uvažava, u vreme Ðilasa i Jeremića pravljene su granice između Srba i Srba.

"Ipak Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji najbolje znaju ko se i kako bori za njihove interese, a to su pokazali na izborima 21. juna kada je politika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke osvojila 86% podrške. To poverenje ćemo opravdati, a Obradović neka se posveti pisanju bajki, jer ga narod i ovako vidi samo kao jednog najobičnijeg lažova i siledžiju", zaključio je Mirković.

Obradovih je juče optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučić da je spreman da prizna nezavisnost tzv. Kosova.

KiMMirkovićSNSObradović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva