:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2021   21:53

0

141

Miroslavu Miki Aleksiću određen pritvor do 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Miki Aleksiću (68) osumnjičenom za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje.

 

Odlukom sudije za prethodni postupak pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je T a n j u g u  portparolka suda Tatjana Tešić.

Na ovu odluku sudije, Aleksić i njegov branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Aleksić će biti sproveden u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

On je popodne negirao na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prijavila policiji.

Portparolka tužilaštva Ivana Rakočević rekla je T a n j u g u  da se on tereti za osam krivičnih dela silovanje i sedam krivičnih dela polno uznemiravanje izvršenih u periodu od 2008. do 2020. godine na štetu šest oštećenih.

“Od njih šest jedna je bila maloletna, a prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva”, navodi portparolka.

Ona je dodala da će Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovesti dalju istragu u ovom slučaju.

Istakla je da, s obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje su već iznete u javnosti, u ovom trenutku tužilaštvo neće izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka.

“Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena”, navela je ona.

Krivičnom prijavom Aleksić se tereti da je od 2012-2020. godine u prostorijama škole seksualno napastvovao najmanje šest svojih učenica.

Policija je pozvala sve osobe koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, da joj se jave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107, jer se sumnja da ima još njegovih žrtava.

Lavinu prijava pokrenula je glumica Milena Radulović koja je prva progovorila o njegovom zlostavljanju, a kasnije su joj se pridružile i druge žrtve.

Izvor: RTV, T a n j u g

Mika AleksićMilena Radulović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva