:

:

TV Most

clock

Avgust 31, 2019   16:38

0

153

Mirović i Li o jačanju saradnje

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se sa potpredsednicom Nacionalnog komiteta Svekineske narodne političke konsultativne konferencije Li Bin, koja na čelu kineske delegacije boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Igor Mirović je naglasio da poseta delegacije iz Kine predstavlja kontinuitet izuzetne političke, ekonomske i ukupne saradnje Kine i Srbije.

Naglasio je da su predsednici dve države Aleksandar Vučić i Si Đinping trasirali put za tu saradnju, te da je dužnost svih nivoa vlasti da je učine što konkretnijom.

Mirović je podsetio na reči kineskog predsednika Si Đinpinga da je prijateljstvo srpskog i kineskog naroda čelično i naglasio da Pokrajina Vojvodina kroz, pre svega sve tešnju saradnju sa kineskim provincijama, nastoji da te odnose ojača.

Dodao je da Pokrajinska vlada sledi generalne smernice zajedničke politike trasirane na državnom nivou i osvrnuo se na sve veći broj kineskih kompanija koje posluju u Vojvodini i na značajne infrastrukturne projekte koje Srbija sa Kinom realizuje na teritoriji pokrajine.

Mirović i Li su u razgovoru ocenili da saradnja Vojvodine sa Kinom ubuduće može biti još konkretnija u oblastima koje su u obostranom interesu, a tu su pre svega istakli privrednu saradnju, kao i povezivanje u oblastima kulture, visokog obrazovanja, turizma.

Potpredsednica Li je ocenila da Kina u Srbiji ima dobrog i pouzdanog partnera, te da je strateško partnerstvo dveju zemalja podignuto na istorijski nivo.

U razgovoru sa Mirovićem ona je naglasila da je, poštujući princip uzajamno-korisne saradnje, u zajedničkom interesu da se dosadašnja saradnja obogati novim sadržajima.

Izvor: RTS

Igor MirovićLi BinSrbijaKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva