:

:

TV Most

Foto: Grad Novi Sad, arhiva

clock

Avgust 23, 2019   12:17

0

285

Mirović sa učenicima sa Kosova i Metohije: Živite na istorijski važnom mestu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas učenike osnovnih škola iz Opštine Ranilug iz Kosovskog pomoravlja, koji u Vojvodini borave u organizaciji Crvenog krsta Novi Sad.

"Za nas je ovo veliki događaj, jer deca sa Kosova i Metohije zahtevaju našu pažnju, zato što žive na istorijski važnom mestu i mestu koje je nama u srcima", rekao je Mirović.

On je učenicima poručio da želi "da upoznaju srpsku Vojvodinu i Novi Sad, te da kroz druženje sa vršnjacima u Novom Sadu upoznaju kako Srbi na severu Vojvodine žive sa drugim narodima u miru i slozi".

"Zato smo želeli da vas ugostimo i da vidite da ovde postoji zajednički suživot s drugim narodima, da živimo u miru i slozi, uvažavajući jedni druge", rekao je Mirović.

On je đake upoznao sa tim da se nalaze u zgradi Banovine sagrađenoj 1939. godine i sa činjenicom da su iz Vojvodine potekli brojni značajni književnici i naučnici, poput Jovana Jovanovića Zmaja, Đure Jakšića, Branka Radičevića, Mihajla Pupina koji uz Nikolu Teslu predstavlja našeg najznačajnijeg naučnika.

"Sa ovog prostora potekla su tri najznačajnija naučnika, Srbina 19. i 20. veka, a siguran sam da i među vama ima budućih naučnika", rekao je Mirović.

On je učenicima sa Kosova i Metohije dodelio poklone, đačke torbe.

Izvor: Танјуг

KiMNovi SadMirovićdeca iz Raniluga
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva