:

:

TV Most

Foto: V.Novosti

clock

April 15, 2019   15:22

0

198

Miru Marković kremiraju u Moskvi, urna stiže u Srbiju?

Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, biće kremirana u Moskvi, a još se vode pregovori sa njenom decom Marijom i Markom oko toga da li će urna sa pepelom naknadno biti prebačena u Požarevac i položena u grob pod lipom u kom počiva njen suprug - nezvanično saznaju "Novosti".

Kao što smo ranije objavljivali, njena želja je bila da je sahrane pored životnog saputnika u dvorištu njihove porodične kuće, ali nam je Dragoljub Kočović, predsednik Udruženja "Sloboda" i dugogodišnji Mirin prijatelj, kazao da se tome protiv njena deca. I upravo se oko toga sada vode pregovori u ruskoj prestonici, u kojoj je u nedelju, u 77. godini preminula nekadašnja predsednica JUL-a. Lider SPS Ivica Dačić poručio je da je spreman da u dogovoru sa porodicom i "Slobodom" pruži pomoć u organizaciji sahrane.

Od nedelje popodne glavna tema u Požarevcu jeste smrt Mirjane Marković, koja je u ovom gradu odrasla i živela sa porodicom do preseljenja za Beograd. Ispred zaključane kapije njene porodične kuće u Nemanjinoj 41, u nedelju, ali ni u ponedeljak, nismo zatekli nikog od građana.

- Verovatno će ovde u utorak moći da se pale sveće, kao što to građani rade kad više puta godišnje obilaze grob Miloševića – pretpostavljaju komšije sa kojima smo razgovarali. I oni, ali i mnogi drugi građani, veruju da će Mirjana Marković biti sahranjena pored supruga, jer je to bila njena želja. -Na grobnoj ploči Slobodana Miloševića uklesano je i njeno ime, što znači da je planirala da i ona počiva na istom mestu – smatraju komšije.

U Gradskom odboru Socijalističke partije Srbije rekli su nam da se još uvek ne zna mesto sahrane, ali da će, najverovatnije, to biti Požarevac. Ipak, moraju da sačekaju odluku svoje centrale u Beogradu, koja je u kontaktu sa Mirjaninim sinom i ćerkom. Da bi ona mogla da se sahrani u dvorištu, za tako nešto prethodno mora da se pribavi saglasnost Skupštine grada Požarevca, kao što je bio slučaj i sa sahranjivanjem Slobodana Miloševića, 18. marta 2006. godine.

Izvor: V.Novosti

M.MarkovićsahranaPožarevac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva