:

:

TV Most

Foto: OSCE

clock

April 21, 2023   13:13

0

110

Misija OEBS na Kosovu nije uključena u pripremu i sprovođenje izbora

Misija OEBS-a na Kosovu ne učestvuje ni na kakav način u sprovođenje zakazanih vanrednih izbora u četiri severne opštine na Kosovu, ali prati situaciju, saopšteno je za T a n j u g  iz te misije. 

“Misija OEBS na Kosovu nije uključena u pripremu ili sprovođenje zakazanih vanrednih izbora u četiri severne opštine na Kosovu. Od 2021. godine Centralna izborna komisija (CIK) sprovodi izbore bez ikakve direktne pomoći OEBS-a”, piše u saopštenju u kome se dodaje da misija OEBS pažljivo prati situaciju u skladu sa svojim mandatom, uključujući i mandate ranog upozorabanja. 

Iz OEBS-a su takođe naveli da imaju “dugogodišnje i odlično partnerstvo sa CIK-om, uključujući opsežnu tehničku saradnju” i da nastavljaju da podržavaju “relevantne vlasti u tekućem procesu izborne reforme”.

Lokalni izbori za gradonačelnike u sve četiri opštine na severu Kosova i odbornike u opštinama Leposavić i Zvečan, održaće se u nedelju, 23. sprila, a birački centri i biračka mesta se nalaze u kontejnerima koje obezbeđuju snage Specijalne policije Kosova. 

Srpska lista, koja je na prošlim izborima osvojila preko 95 odsto glasova, na njima nema svoje kandidate, a i većina Srba neće izaći na glasanje. 

Izvor: T a n j u g

OEBSKiMizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva