:

:

TV Most

Foto: nuns.rs

clock

Septembar 17, 2021   20:02

0

30

Misija UN u Avganistanu ostaje do marta 2022.

Savet bezbednosti UN jednoglasno je danas usvojio rezoluciju kojom se pozivaju talibanske vlasti da uspostave inkluzivnu vladu u kojoj će biti žene i u kojoj će se poštovati ljudska prava, a rezolucijom je odlučeno i da misija UN u toj zemlji (UNAMA) ostane do 17. marta 2022. godine.

U rezoluciji se naglašava da novi talibanski vladari u Afganistanu moraju uspostaviti inkluzivnu vladu sa punim, jednakim i smislenim učešćem žena i poštovanjem ljudskih prava, preneo je AP.

U rezoluciji se, takođe, naglašava važna uloga koju će UN nastaviti da imaju u promovisanju mira i stabilnosti u Avganistanu.

Rezolucija, koju su podnele Norveška i Estonija, u suštini. kako navodi AP, odlaže odluku SB o novom mandatu UNAMA do 17. marta 2022. godine, dajući članicama vreme da procene delovanje talibanske vlade u narednim mesecima.

Rezolucijom se obezbeđuje da misija UN može da nastavi da prati i izveštava o ljudskim pravima, kršenju prava i zloupotrebi dece i podrži puno, ravnopravno i smisleno učešće žena u svim nivoima odlučivanja.

Izvor: T a n j u g

SB UNAvganistantalibani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?